Yleinen

Sinä et omista S-ryhmää, se omistaa sinut

02.03.2014, anonymous777

Suomessa kahden suurimman ketjun, S-ryhmän ja K-ryhmän osuus päivittäistavarakaupasta on 80,3%. Neljän suurimman ketjun osuus on 93,1%. Iso osa suomalaisista on tehnyt valinna K-ryhmän ja S-ryhmän välillä. He ovat kuin orjia jotka ovat itse valinneet omistajansa.  Se, kenen kortti sinulla on taskussasi, määrää mistä ostat ruokasi, missä nukut hotelliyösi, missä ravintolassa syöt ja jopa sen, minkä pankin asiakas olet. Tämä julma järjestelmä ei anna tilaa pienille yrittäjille. Jos et voi valita yksittäistä kauppaa, heitä edes kaikki etukorttisi menemään, koska totuus on ettet omista korttia vaan kortti omistaa sinut. Mikä pahinta, kaupat ovat laajentaneet ainakin Venäjälle ja Viroon.

Kuka tienaa S-marketissa?

Luulitko rikastuvasi käyttämällä s-etukorttia? Väärin. SOK:n entinen pääjohtaja Kuisma Niemelä tienasi 500 000 euroa vuonna 2013.  S-kaupan mainoksissa äiti selittää lapselleen miten S-ryhmä toimii. Samalla tavalla sinä olet mennyt lankaan kuin mainoksen pikkulapsi. Et voi juurikaan vaikuttaa S-marketin valikoimaan vaikka mainoksissa niin väitetäänkin. Et mene kauppaan ja sano mukavalle kauppiaalle ”Olis kiva jos täältä saisi Reissumiestä”. Tai jos oletkin niin tyhmä, todennäköisesti hän pyytää sinua ottamaan yhteyttä muualle. Reissumiehen saat lähimpään S-markettiin hyvin epätodennäköisesti aikaisintaan seuraavana vuonna.

Matkustat Utsjoelta Hankoon. Katselet maisemia. ABC, ABC, Teboil, ABC, ABC. Jos omistat S-etukortin, pysähdyt ABC:lle syömään ja tankkaamaan. Sieltähän saa bonusta ja lehtipihviä. Todella moni on keskittänyt tauot ABC:lle.

Kun olin pieni, pysähdyimme Vaskikelloon syömään. Kun muutamaa vuotta myöhemmin ajoimme samasta paikasta ohi, oli vieressä iso ABC. Vaskikellon WC:t maksavat, ABC:lla eivät. Vaskikellossa on kallista ruokaa, ABC:lla on halpaa. Vaskikellossa on laadukasta ruokaa, ABC:lla paskaa. Jotta Vaskikelloa ei jouduttaisi sulkemaan, suosittelen että käyt siellä. Myöhemmin ihmiset itkevät, kun ABC korvasi Vaskikellon. Tai sitten he eivät enää muista mitään.

K-ryhmä omistaa loput

Anttila, Sotkamo, Intersport, Budgetsport, Andiamo, Musta pörssi. K-rauta JA LISÄKSI Rautia. Jos et omista K-plussakorttia, et ehkä huomaa kuinka moni kuuluu K-kauppaan. K-ryhmä omistaa loput. Se ei ehkä niin pahasti päätä asioistasi, mutta sekin on valinta, josta ei pääse eroon.

Heitä se kortti roskiin ennen kuin on liian myöhäistä.Yksi vastaus

  1. Ida sanoo:

    Hyvä kirjotus! 🙂
    Meikällä on kyllä plussakortti, sillä ku saa pirkkakaljaa sikahalvalla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *